Motive pentru care sa alegem un sejur la pensiunile din Bucovina in 2019

Fiecare persoana ce este pasionata de turism isi alege in fiecare an cel putin o vacanta, unde sa se relaxeze si sa uite de stresul cotidian de zi cu zi.

In Romania, printre zonele cu cel mai mare potential turistic se numara Bucovina, tinutul din nordul tarii de care am auzit cu totii si care este recunoscut pentru peisajele de poveste, dar si pentru traditiile cu o vechime de sute de ani.

Zonele montane sunt foarte frumoase, indiferent de anotimp, tocmai datorita faptului ca padurile sunt formate in mare parte din conifere, de aceea au capatat denumirea de “vesnic verzi”.

Daca in trecut majoritatea persoanelor ce isi petreceau vacantele in Bucovina erau romani, in prezent, tot mai multi turisti straini ne viziteaza, fermecati de datinile din zona, precum si de bucatele traditionale.

In Bucovina, frumusetile naturii raman principalul punct de atractie. Peisajele montane ne taie respiratia, fiind impresionante.

Sa nu uitam ca in Bucovina exista mai multi masivi montani, printre care se numara muntele Rarau, Giumalau, dar si muntii Rodnei.

O mare parte a pensiunilor din Bucovina in 2019 sunt amplasate chiar in inima muntilor, pentru ca turistii sa fie conectati in permanenta la natura si sa se bucure de aerul curat pe intregul sejur.

Desi ne aflam intr-un cadru natural, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de tot confortul specific turismului modern. Camerele de cazare sunt prevazute cu toate conditiile, pentru ca noua sa nu ne lipseasca nimic pe parcursul sederii.

Ba mai mult, ferestrele panoramice sunt concepute in asa fel incat sa avem parte de o priveliste cat mai ampla.

Drumetiile sunt activitatile ce definesc un concediu in Bucovina, ele sunt organizate de catre personalul pensiunilor la care ne cazam. Daca vrem sa mergem fara ei, trebuie sa optam doar pentru traseele marcate, ca sa nu ne ratacim.

Fiecare persoana ce a fost in Bucovina, s-a intors aprovizionat cu dulceturi din fructe de padure, deoarece aceastea se gasesc la fiecare targ traditional. Felurile de mancare cu specific bucovenesc sunt foarte cautate, deoarece au un gust bun si sunt facute doar din ingrediente naturale.

O delicatesa este considerata a fi tocana din hribi, culesi de localnici chiar din padurile de la baza muntilor.

Toate aceste detalii fac diferenta, iar pensiunile din Bucovina in 2019 sunt din ce in ce mai des preferate de catre turisti, deoarece acestea se reintorc la origini si se bucura de frumusetile naturii.

Pentru pasionatii de mountain bike exista posibilitatea de a face drumetii chiar si cu bicicleta, existand trasee special amenajate in acest sens. Ba mai mult, daca ne plac adrenalina si aventura, putem sa optam si pentru o plimbare cu ATV-ul.

In concluzie, exista mai multe motive pentru care Bucovina este considerata a fi una dintre cele mai deosebite zone din tara noastra. Pe langa frumusetea naturii, exista si o serie de activitati pe care le putem practica, deci iesim din rutina si incercam mereu alte lucruri noi. Calatoritul inseamna descoperirea unor noi elemente socio-culturale si asigura dezvoltarea noastra personala, fiind benefic pentru toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *