Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Unde ne mai angajam in 2015

Scris 17 august 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

Majoritatea tinerilor, indiferent de statutul social, cauta sa isi castige singuri banii, inca de la 16-17 ani, pentru ca e mai simplu sa aiba ei, personal, bani pentru iesitul in club, sau pentru hainele pe care si le doresc.

Desigur, motivele pentru care isi cauta un job pot fi diverse, de la nevoia de mai multi bani pana la o necesitate reala in familie, care impinge tinerii sa munceasca in joburi mai bine sau mai prost platite. Astazi vom face un rezumat al celor mai cautate joburi, dar si al acelor joburi care au cea mai mare disponibilitate si cauta cei mai multi tineri. Asa cum probabil stiti deja exista un numar limitat de facultati care plaseaza in piata muncii tinerii absolventi, pentru ca majoritatea facultatilor nu au destula pregatire practica pentru ca tinerii absolventi sa isi gaseasca un job potrivit pentru specializarea lor. In felul acesta este evident ca majoritatea absolventilor de facultate au doua optiuni – fie merg mai departe cu specializarea, fie isi gasesc un loc de munca, in alt domeniu decat pregatirea lor. Totusi, chiar si cei care merg mai departe cu specializarea lor, au nevoie de un impuls financiar care sa ii ajute sa treaca si peste acest ciclu universitar, iar cei care aleg sa nu se inscrie mai departe la studii de specializare, sunt cu totii impinsi de societate si de imprejurari sa aleaga sa lucreze chiar si in locuri care poate la prima vedere nu sunt potrivite cu specializarile lor.

Totusi, exista inca specializari care plaseaza tinerii pe piata muncii chiar inainte de absolvire. Una dintre aceste specializari este, bineinteles, politehnica, dar si facultatile de mecatronica , informatica si inginerie. Este adevarat, specializarile umaniste nu au acelasi succes, insa cu putin noroc chiar si acesti absolventi isi pot gasi un post in birouri de traduceri, in organizatii nonguvernamentale sau chiar organizatii politice.

Chiar si pentru cei care inca nu au o specializare exista domenii ale campului muncii care angazeaza tineri pe banda rulanta. Printre acestea va amintesc industria comertului, studiourile de videochat, si marketingul promotional, domenii care sunt in plina expansiune si angajeaza pe banda rulanta tineri cu sau fara experienta. Marele avantaj al acestor domenii este ca majoritatea joburilor pe care acestea le cuprind contin traininguri si pregatiri specializate, pe care mai tarziu, tinerii le pot folosi pentru a se angaja mai departe.

Desigur, societatea isi spune cuvantul intrucat, unele domenii, cum este videochatul, inca nu se bucura de popularitate sau macar de acceptare din partea acesteia, asa ca mutli tineri se feresc sa se angajeze din cauza ca sa tem de parerea celorlalti.

Desigur, nu suntem in masura sa spunem nimic, insa uneori, conditiile de trai, imprejurarile nefavorabile si situatiile complicate pot determina un tanar sa accepte orice job. Iar daca aceste este si foarte bine platit, poate fi oricat de dificil, pentru ca tanarul va fi de acord sa depuna mai mult efort daca are garantia unui salariu satisfacator.

Este evident insa, ca pentru aceste joburi, competita este destul de mare si doar cei mai potriviti vor ocupa acele posturi. Totusi, exista posibilitati de angajare in mai multe domenii, inclusiv aici.

Parerea ta