Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Tine aproape un avocat de drept comercial, daca esti antreprenor

Scris 19 februarie 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

Oamenii de afaceri par a fi o rasa aparte, de oameni. Au spirit antreprenorial, vad oportunitati acolo unde altii nu vad decat pierdere de timp, si de cele mai multe ori ajung bogati in scurt timp si parca cu foarte putin efort. Oamenii de afaceri par inzestrati de la natura cu un al saselea simt, cel al banilor si al profitului, si par sa identifice toate sursele de bani cu usurinta sis a le exploateze la maximum.

avocat2Totusi, printre acest oameni de afaceri se ascund si altii. Am putea sa-I numim generic afaceristi romani, dar cred ca ii vom discrimina pe cei romani care chiar fac afaceri destepte si profitabile. Parte din afaceristii romani, sunt mai curand, afaceristi de ocazie, care fie investesc putin, si scot profit bun, de obicei din afaceri dubioase, fie investesc mult si ajung intr-un an – doi la faliment. Cei cinstiti care sunt trasi pe sfoara de ceilalti.

Desi exista o solutie simpla la aceste probleme, prea putini oameni de afaceri o adopta. Un avocat de drept commercial, care sa ii asiste atunci cand semneaza un contract, sau cand fac un accord intre ei si alti oameni de afaceri, este tot ce le-ar trebui, insa cati dintre oamenii de afaceri romani angajeaza un avocat de drept comercial care sa ii scoata din probleme, sau sa ii ajute sa le evite?

Un procentaj recent arata ca doar putin peste 40 % din afaceristii romani au angajat un avocat de drept comercial, care ii asista atunci cand semneaza contracte importante. Iar mare parte din acestia detin intreprinderi mijlocii, deci afaceri cu cifra de afaceri destul de mare. Restul de 60% se joaca cu viata lor si a angajatilor lor, pentru ca nu vor sa aiba asociat un avocat care sa ii ajute sa evite catastrofele ce se pot intampla.

Insa, exact aceia care au cea mai mare nevoie de avocat, afaceristii cu afaceri mici, in crestere, renunta la el, din cauza costurilor. Lipsa unui avocat de drept commercial, care poate identifica usor orice neregula cu privire la contractele semnate intre societati, duce de foarte multe ori la decizii gresite si contracte paguboase, care aduc afacerile mici romanesti, la sapa de lemn.

Asa ajung in insolventa o multime de afaceri, care la inceput, poate erau promitatoare.

In plus, un bun avocat de drept comercial, te poate consilia in orice problema ce tine de contractele comerciale pe care firma ta le are. Te poate sfatui pe care sa le semnezi si pe care sa le eviti,si mai mult decat atat, te ajuta sa ramai in legalitate cu toate aspectele afacerii tale. Nu vrei sa ai parte de cateva controale sis a ajungi sa platesti amenzi semnificative, doar pentru ca nu ai stiut ca nu e legal sa faci o anumita procedura.

Mare parte din firmele ce functioneaza in Romania, ar fi prospere daca ar avea un avocat, in timp ce multe dintre cele care nu mai exista, ar fi continuat sa activeze daca ar fi avut un avocat de drept comercial care sa le ajute sa treaca de criza economica.

Se pare ca oamenii de afaceri romani trebuie sa mai tina seama de cateva aspect importante in drumul lor spre succes, pentru ca, in caz contrar, nu vor ajunge la succes prea curand.

Parerea ta

Va recomandam


Adauga Oferta ta