Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Probleme la caroserie? Cauta o vopsitorie in camp electrostatic

Scris 28 septembrie 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

Stiu ca poate suna ciudata sa auzi o astfel de denumire : vopsitorie in camp electrostatic, insa de fapt nu este ciudat deloc. Acest termen este folosit inca din anii 90 cand chimistii au reusit sa descopere o formula de vopsea care putea fi incarcata cu energie electrostatica si care mai apoi devenea aderenta in grad de 100% cu suprafata metalica pe care era aplicata.

Bineinteles, s-au dezvoltat tot felul de metode care, in timp, au transformat o vopsire a partilor metalice ale unei masini, motociclete (practic orice alt obiect din metal) intr-una permanenta. Au facut acest lucrur cu ajutorul unor cuptoare speciale care polimerizeaza particulele electrostatice din componenta vopselei. Asa se face ca aproape 30 de ani mai tarziu putem face din masinile noastre niste adevarate opere de arta.

Desigur, in functie de preferinte, putem sa transformam chiar si aragazul de acasa intr-o opea de arta, atat timp cat aragazul este metalic si poate fi vopsit. Ideea de baza este insa, destul de simpla. Orice piesa metalica poate fi foarte usor vopsita, in scurt timp, fara urme, fara straturi neuniform dispuse cu ajutorul noii tehnologii de vopsitorie in camp electrostatic.

Cu toate acestea, in tara noastra cele mai populare piese vopsite raman masinile. Cu siguranta ati vazut pe strazile orasului vreo masina care parea prea frumoasa ca sa fie adevarata si v-ati gandit oare cat a costat sa arate asa. Adevarul este insa ca nu tot ce este foarte frumos este si foarte scump. Cu pretul corect (care include manopera, suprafata vopsita si tipul de vopsea folosit) va puteti transforma masina intr-una noua in doar cateva ore. Deoarece vopseaua electrostatica este pulverizata la propriu, nu are nevoie de timp de uscare, ci doar de timp de polimerizare.

In felul acesta ne putem bucura de o masina care arata ca si cum tocmai a iesit de pe portile fabricii in doar catvea ore. Ce poate fi mai bine de atat?

Iti spun eu. Mai bine de atat este faptul ca acum poti sa comanzi ca masina ta sa fie vopsita cu trei tipuri de vopsea diferita. In functie de textura pe care ti-o doresti oti avea o masina lucioasa ca soarele, mata si serioasa sau furioasa de-a dreptul cu ajutorul unei vopsele zgrumturoase.

Alegerea este intru totul a ta, pentru ca si paleta de culori este tot subiectul imaginatiei tale. La propriu, orice combinatie de culori iti trece prin cap, o poti transforma in realitate cu ajutorul personalului calificat. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, totusi trebuie sa alegi cu grija. Nu orice vopsitorie este potrivita si nu orice vopsitorie are personal potrivit pentru proiectul pe care ti-l doresti. Ai grija sa alegi mereu o vopsitorie in camp electrostatic care sa fie aglomerata – asta inseamna ca are multi clienti multumiti. Cauta si tu in orasul tau o vopsitorie potrivita pentru preferintele tale si transforma-ti masina intr-un automobil incredibil care va intoarce toate privirile pe strada, la semafor sau chiar in parcare. Cine nu si-ar dori asa ceva?

Parerea ta