Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Nu arunca centrala termica, du-o la service centrale termice

Scris 28 februarie 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

O centrala termica este o investitie destul de mare, pentru o familie cu venituri medii. Daca cea mai ieftina centrala pleaca de la aproximativ 1000 de lei, cea mai scumpa trece de 5000, pentru o casa cu trei-patru dormitoare.

La fel ca orice alt lucru facut de mana omului, si centralele termice se defecteaza. Indiferent de modul de alimentare si incalzire, fie el cu gaz metan sau cu electricitate, cauzele pot fi multiple, si uneori iremediabile.

8323_5516Cu toate acestea, nu toate defectiunile trebuie sa te indemne sa iti arunci centrala termica mai noua de 8-9 ani la gunoi. Centralele au o medie de “viata” de aproximativ 10 ani, uneori si mai mult, in functie de fabicant. Daca luam ca exemplu o centrala termica cu pret mediu de 2000 de lei, va puteti astepta sa aveti probleme cu ea abia dupa vreo 5 ani de folosire zilnica. Dupa cum am spus, nu toate problemele sunt iremediabile. Asa ca dupa cei cinci ani inca o mai puteti folosi cu incredere, doar ca trebuie sa o mai verificati din cand in cand. Daca o astfel de centrala se defecteaza dupa 5-6 ani, mai dati-i o sansa. Mergeti cu ea la un service centrale termice. Aici, personalul calificat va poate spune daca se poate repara sau daca mai bine o aruncati si mergeti sa va cumparati alta. Daca va ganditi ca nu merita deranjul, atunci sa stiti ca puteti chema specialistii la voi. Cu un simplu apel telefonic, puteti chema o echipa de instalatori care va poate da un diagnostic pentru centrala voastra termica. Abia dupa aceea pot decide daca vor lua centrala la un service centrale termice  sau o puteti arunca.

Daca acestia vor gasi nereguli grave cu privire la modul de functionare sau alte defecte ale centralei termice, fiti sigur ca veti afla. Nu incercati sa o faceti dumneavoastra sa functioneze, pentru ca riscati sa va puneti familia si casa in pericol, iar daca instalatorul va sfatuieste sa renuntati la centrala termica si sa cumparati alta, faceti acest lucru cu incredere. Nu va riscati sanatatea pentru a face economie.

Daca, pe de alta parte, puteti investi o suma mica de bani, dar care sa va faca centrala termica din nou perfect functionala, asigurati-va ca alegeti profesionisti care stiu ce fac. Nu platiti bani grei pe reparatii, dar  nici nu o aruncati din prima. Dati-i o sansa si poate va mai functiona(cum ar fi si normal) inca cel putin doi ani. Aveti grija sa chemati oameni bine pregatiti care sa se ocupe de problemele legate de centrale termice, altfel riscati sa o luati de la capat in cateva zile chiar.

Centrala termica reprezinta o investitie, care merita atentie, asa ca nu cumparati una oarecare. Cumparati una de calitate astfel incat sa nu necesite prea multe reparatii pe viitor. Desi pare mai scump pe termen scurt, pe termen lung, un pret mai mare inseamna  economie mai mare. Ca un ultim sfat, va puteti interesa de piesele de schimb ce se gasesc pe piata astfel incat sa cumparati o marca de centrale termice care sa aiba piese de schimb disponibile pe piata romaneasca. In felul acesta o eventuala reparatie va costa chiar si mai putin, pentru ca nu va trebui sa comandati piesele din strainatate(unde pot fi mai scumpe) si nu va tebui sa platiti in plus transportul acestora.

Parerea ta

Va recomandam


Adauga Oferta ta