Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Masini de inchiriat, nu masini de cumparat

Scris 28 aprilie 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

Simtul proprietatii este foarte bine dezvoltat in mentalitatea romaneasca. Proabbil si din cauza faptului ca inainte de 89 aveam dreptul la prea putin, dar probabil si din cauza faptului ca, in general, sentimentul de saracie sau de neajuns a patruns in mentalitatea atat de profund incat doar opusul sau ne mai poate face sa ne simtim in siguranta.

Asa se face ca romanii au ajuns sa cumpere orice. De la mancare in surplus pana la lucruri care nu  le trebuie de obicei, doar din dorinta de a avea. In opozitie cu noi exista mentalitatea occidentala: cumpara cat ai nevoie, cand ai nevoie, sau daca se poate inchiria, si mai bine.

Europeanul de rand nu isi doreste neaparat proprietati nemasurate, cat isi doreste sa isi traiasca viata dupa propria placer. In functie de nevoi, achizitioneaza sau inchiriaza orice, de la masina de cusut pana la locuinta in care traieste, fara sa fie framantat de vreo idee cum ca daca nu poseda lucrul respectiv, este un ratat.

 

Evident ca romanii nu se incadreaza in tiparul tipic de European, insa suntem pe drumul cel bun. Incet, incet, romanii trec de la inchiriatul caselor si apartamentelor la inchiriatul masinilor, utilajelor si ustensilelor.

Aceasta crestere este inevitabil vizibila de acum cativa ani cand a fost introdus in Romania acest serviciu. Incet romanii incep sa rationalizeze unele aspect ale vietii lor. Multi incep sa-si dea seama ca nu exista mereu necesitatea unei masini la scara. Ba chiar in unele situatii o masina personala mai mult incurca decat descurca. Spre exemplu  intr-un oras mare cum este Bucurestitul, o masina personala se poate dovedi o investitie proasta pentru ca aglomeratia nu se risipeste cu ajutorul unei masini. Nici macar cand vine vorba de taxe si impozite nu merg lucrurile mai bine. O data ce nu detii o masina, nu vei plati impozit pentru ea, drept pentru care atunci cand chiar ai nevoie de o masina, o pot inchiria fara probleme.

Din multitudinea de masini de inchiriat ai de ales astfel ca in fiecare weekend, poti schimba masinile dupa plac.

Romanii invata incet dar sigur ca nu trebuie sa detina un lucru pentru a-l folosi. Este nevoie doar sa-l inchirieze. Tot mai multi romani inchiriaza masini pentru perioade determinate, pentru a-si rezolva problemele in timp util. Astfel tot mai multi romani inteleg ca prin intermediul inchirierilor ei de fapt economisesc bani, nu ii cheltuie.

In definitiv, este logic. De ce sa iti cumperi o masina pentru a putea merge in vacanta, cand poti inchiria o masina ori de cate ori vrei sa mergi in vacanta. Iti poti adapta masina la orice tip de vacanta si poti sa e bucuri de ea, nestingherit de gandul ca asigurarea costa prea mult, sau ca nu prea vrei sa mergi ca masina ta, pentru ca nu e potrivita pentru vreun durm anume. Acum iti poti inchiria masina, in functie de drumul pe care il ai de facut, si poti sa uiti de griji.

 

Parerea ta

Va recomandam


Adauga Oferta ta