Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Importanta serviciilor de insotire transport valori

Scris 29 septembrie 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

Serviciile de insotire transport valori au fost tot timpul o prioritate, chiar daca vorbim despre timpurile noastre sau despre acum cateva milenii in urma. Daca aruncam o privire asupra istoriei vom observa ca egiptenii foloseau siguranta caravanelor comerciale pentru a transporta marfuri scumpe, in timp ce asiaticii foloseau mercenari care cercetau drumurile, inaintea lor, pentru a se asigura ca vor avea un pasaj sigur, in special in zonele periculoase unde formele de relief ii putea pune in pericol.

Iar daca venim mai aproape de anii noii ere, vom observa ca niciun transport de nestemate sau persoane important nu era facut fara garzi bine inarmate si pregatite de orice. Poate ca nu v-ati gandit niciodata la acest aspect, insa transportul valorilor este foarte important, cu atat mai mult cu cat valoarea lui este mai mare. La fel de importanta este si escorta acestor transporturi, pentru ca fara ele, orice obiect de valoare sau sume da bani pot fi tinta jafurilor armate.

Astfel, in prezent, odata cu tehnologia au aparut si multe alte amenintari. Firmele de paza nu aveau altceva de facut decat sa tina pasul cu acestea si sa se pregateasca pentru a le preintampina. Astfel, in anul 2015 avem posibilitatea sa transportam bani si obiecte de valoare in totala siguranta. De ce?

Pentru ca atunci cand apelezi la o firma specializata stii ca cea ai tu mai valoros va ajunge la destinatie fara vreun incident. De asemenea, o firma specializata va sti cum sa pregateasca un traseu, dar in acelasi timp sa pregateasca si trasee de rezerva in cazul in care traseul principal nu mai este valabil.

De asemenea, in concordanta cu restul tehnologiei si riscurilor din prezent, servicii de insotire transport valori a fost promovat la rang de forte de ordine. Adica, agentii de paza care insotesc transportul sunt indreptatiti sa poarte arme de foc, ba chiar sa le foloseasca daca sunt pusi intr-o situatie periculoasa.

La firmele de securitate cu istorie, niciun angajat nou care nu trece de testarile fizice, psihologice si medicale nu poate fi angajat, pentru ca ar putea compromite misiunile de paza ale intregului echipaj. Tot la firmele importante veti descoperi ca masinile cu care se efectueaza transportul sunt echipate cu aparate GPS care nu permit abaterea de la traseu, dar nici nu pierd din vedere masina transportatoare.

Daca nu ar exista aceste firme, ganditi-va ca toti banii din banci ar putea fi furati in timp ce sunt transportati catre trezorerii sau catre sediile centrale ale bancilor. Asadar, data viitoare cand mergeti la banca  sa va ridicati salariul, luati in considerare cat de important este insotitorul transportului de valori, pentru ca fara el, nu ati mai avea acces la banii dumneavoastra.

Firmele de transport valori sunt doar o mica rotita din mecanismul economiei, insa una atat de importanta, incat pune in miscare intregul mecanism. Fara ele, riscul de a ramane fara bani sau obiecte de valoare este real, si chiar foarte probabil, asa ca nu subestimati importanta unei firme care ofera servicii de insotire transport valori.

Parerea ta