Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

De ce ai nevoie pentru o firma de transport marfa

Scris 17 august 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

Sa presupunem ca esti un tanar cu spirit antreprenorial bine dezvoltat gata sa sara cu capul inainte si sa isi deschisa o firma de transport marfa. Toate bune si frumoase, pana cand esti pus in fata faptului implinit si trebuie sa gasesti clienti care au nevoie de masinile tale, nu-i asa? Pentru a nu avea probleme de genul acesta iti recomand sa te gandesti bine inainte sa incepi. In primul rand iti va trebui un fond  financiar destul de mare pe care il poti obtine fie prin finantare nerambursabile fie prin credite sau din veniturile personale. Dupa ce ai pus la punct acest aspect, este cazul sa te informezi cu privire la documentatia de care ai nevoie pentru ca firma ta sa functioneze in regim legal.  Aici vei avea nevoie de cateva certificate si autorizatii de functionare, dar si de certificate de transport pentru soferii tai, sau pentru tine, in cazul in care tu esti soferul.

Dupa ce ai pus si aceste lucruri la punct, autoritatile iti vor cere sa ai in cont ceva bani, pentru fiecare dintre masinile pe care le ai si cu care lucrezi. Aceasta suma poate sa difere de la un judet la altul, asa ca mai bine verifica la institutiile din orasul tau, pentru informatii mai specifice.

Dupa ce ai pus si asta la punct, este cazul sa vezi ce poti face pentru flota ta. Este bine sa ai ceva mai multe masini, din mai multe tipuri – cu cabina frigorifica, securizate, flexibila sau fixa. In felul acesta vei avea o masina care se va preta pentru orice fel de transpor tmarfa are nevoie clientul tau. Daca vrei sa te asiguri ca vei putea transport orice, atunci ar fi bine sa ai si o masina agabartica si una care sa poata transporta utilaje sau alte masini. Desi astfel de transporturi sunt mai rare, sunt mai scumpe, deci va merita efortul financiar.

Urmatorul lucru pe lista ta este marketingul. Trebuie sa te faci cunoscut, si poti incepe sa faci acest lucru chiar inainte sa iti deschizi firma propriu zis. In felul acesta oamenii vor afla de tine din timp si vor putea sa rezerve o cursa cu una sau mai multe din masinile tale. Deci, nu uita, marketingul este foarte important, pentru ca daca nu il organizezi cum trebuie vei avea timp destul sa nu faci nimic. Daca oamenii afla de tine, vei avea mai multe ocazii sa incepi treaba.

Daca vrei ca oamenii sa ramana cu tine si pe mai tarziu, este cazul sa le oferi cate ceva, gratuit. Indiferent daca vorbim despre un discount sau despre un alt bonus, este bine sa ai ceva de oferit, pentru ca vei avea nevoie de clienti si pe viitor.

Retine ca un client multumit va reveni la tine, iar asta inseamna succes pentru tine. Daca vrei sa observi  mecanismul dupa care functioneaza  o firma de transport marfa, de succes, click aici. Vei avea acces la informatii folositoare, care te vor putea ajuta  sa cresti si sa te dezvolti pe viitor.

 

Parerea ta