Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Ce ne facem cu paduchii de cap?

Scris 27 august 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

De-a lungul timpului omului i-a fost dat sa faca fata mai multor provocari, inclusiv unele biologice. Daca de-a lungul istoriei multe dintre aceste provocari au fost eradicate, sau s-a gasit un tratament, unele provorcari biologice raman inca un mister pentru omenire.

Desi pentru unele afectiuni si boli medicii si cercetatorii au gasit vaccinurile si tratamentele potrivite, nu putem spune acelasi lucru si despre paduchii de cap. Paduchii de cap raman, alaturi de virusul herpetic si virusii mai periculosi care provoaca boli ca tuberculoza, cele mai incapatanate pestilente peste care trebuie sa treaca majoritatea oamenilor. Paduchii de cap, caci despre ei vorbim sunt niste fiinte pe cat de mici pe atat de rezistente. Imaginati-va ca au rezistat mii de ani alaturi de noi si ca au reusit sa se adapteze la tot felul de transformari.

Spre exemplu, paduchii de cap africani sunt adaptati sa traiasca in parul cret al persoanelor de culoare, dar nu supravietuiesc in parul indoeuropenilor. La fel cum nici cei adaptati parului drept nu vor supravietui in parul cret, din cauza structurii firului de par, care ii impiedica sa se deplaseze. Cu toate acestea, inca nu s-a reusit o eliminare completa a paduchilor de cap strict din cauza faptului ca se ”molipsesc” foarte repede. Daca o persoana afectata a descoperit paduchii la timp,si a reusit sa ii elimine, asta nu inseamna ca in timpul in care nu a fost constient de existenta lor, nu a ajutat la infestarea altcuiva. In felul acesta se propaga in societate un inamic mic si foarte rezilient.

Tratamentele folosite pentru a scapa de paduchii de cap sunt diverse si fiecare cu un grad mai mic sau mai mare de eficacitate. In functie de provenineta lor le putem imparti in doua mari categorii: naturale si chimice.

Produsele naturale care omoara paduchii si ouale lor sunt numeroase, insa cel mai bine functioneaza in combinatii. Astfel, o combinatie de ulei cu otet sau cu zeama de lamaie se poate dovedi foarte eficienta. Puteti folosi mai multe tipuri de ulei, de la cel de masline pana la cel de nuca de cocos sau din frunze de ceai verde. Pentru ca aceasta metoda sa aiba efect, insa, va trebui sa repetati practica o data la doua zile sau chiar mai des, timp de aproximativ doua saptamani. Dupa ce aplicati uleiul asteptati aproximativ jumatate de ora apoi, samponati. Nu s-a terminat insa, pentru ca apoi va trebui sa pieptanati cu un pieptene special cu dintii foarte apropiati, fiecare suvinta de par, incepand de langa scalp, in asa fel incat si ouale paduchilor sa fie eliminati.

Varianta ceva mai rapida de a scapa de paduchi este cea chimica. Aici puteti folosi gazul lampant, care se aplica la fel ca si uleiurile. La fel, dupa aplicare si spalare, va trebui sa pieptanati in detaliu. Aceasta metoda este ceva mai rapida, pentru ca necesita doar doua-trei aplicari.

La fel de rapida mai este si varianta produselor farmaceutice, care se dovedesc eficiente inca de la prima folosire. Sistemul de aplicare este acelasi, veti primi si un pieptene special, la pachet, si veti putea scapa de paduchi in doar cateva zile.  Pentru mai multe detalii dar si informatii despre produsele ani-paduchi, click aici.

 

Parerea ta