Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Caut meserias in montaj parchet

Scris 17 august 2015 de in Blog | Nu sunt comentarii

De curand m-am mutat in casa noua. Este mult spus casa noua, ca sa fim sinceri, pentru ca este vorba de o casa mai veche, de prin 1930, pe care am cumparat-o de la niste rude mai indepartate, dar care mi-a placut atat de mult incat am decis ca trebuie sa fie a mea, chiar daca mai avea nevoie de multe imbunatatiri. Nu voiam totusi sa ii stric din aparenta, pentru ca apartinand epocii respective are foarte multe specificitati care, daca ar fi inlaturate, nu ar mai fi casa mea.

Asa ca am inceput, incet incet, la vreo doua saptamani dupa ce am cumparat-o sa vad ce putem repara, ce putem modifica si ce ramane asa, in forma originala. Unul din primele lucruri pe care le-am vazut si am stiut ca trebuie schimbate a fost podeaua. In unele camere podeaua nu era deloc acoperita, cu nimic, iar in altele scandurile erau deja roase de vreme. Evident, miscarea urmatoare a fost sa caut pe cineva mai bine pregatiti ca mine, pentru a-mi spune ce sa fac, in asa fel incat sa nu modific foarte mult imaginea casei, nici chiar din interior. Am gasit pe internet, pe acest site, un meserias care a fost bucuros sa imi dea cateva idei. Am avut noroc ca meseriasul cu pricina era din orasul meu, asa ca dupa ce am discutat de vreo doua ori pe internet, a fost de acord sa imi faca o vizita, pentru a vedea in realitate cum sta treaba. Dupa o mica ”excursie” in casa cea veche, meseriasul in montaj parchet mi-a spus ca ar fi cateva variante cu care m-ar putea ajuta. Una dintre ele este, bineinteles parchetul. Insa pentru parchet trebuia mai intai sa indrept foarte bine podeaua pentru a nu fi denivelari care mai tarziu ar fi stricat si parchetul.

Oricum, se pare ca orice as fi ales, tot ar fi trebut sa am asigur intai capodeaua este nivelata ca-n palma. O a doua optiune pe care am avut-o a fost scandura de lemn masiv, asezata perfect deasupra podelei. Problema era ca scandura este destul de groasa si ar fi scazut din inaltimea camerei cu cativa centimetri buni.

Optiunea care mi s-a parut ca pot sa o suport si financiar dar si ca aspect a fost amenajarea parchetului din lemn. In felul acesta, chiar daca era vorba de parchet, era un parchet de calitate pe care nu trebuia sa il mai schimb decat dupa vreo 20 de ani. Am ales, impreuna cu meseriasul un parchet din lemn de nuc, care desi a fost ceva mai piperat ca si pret, era cel mai rezistent tip de lemn din magazinul de specialitate.

Totusi, montajul nu a fost taxat mai mult, doar pentru ca era parchet din lemn, ci a fost exact acelasi ca cel pe care il stabilisem la inceput cu meseriasul pentru montaj parchet. Deci nu m-a costat decat putin peste ceea ce preconizasem eu, si asta doar din cauza lemnului, nu a meseriasului.

Trei luni mai tarziu pot sa spun ca a mandresc cu o casa veche, bine ingrijita si care a ramas fidela epocii in care a fost construita, la care nu am modificat mare lucru, doar am retusat urmele de uzura de peste ani.

 

Parerea ta