Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Suceava

Scris 13 mai 2011 de in Asezari Bucovinene | Nu sunt comentarii

Adevarata placa turnanta a turismului prin Bucovina, oraşul Suceava, orasul de resedinta a judetului, se afla pe drumu European E85, la 433 Km de Bucuresti (distanta parcursa intr-o ora ape calea aerului).
Mentioanta documentar in 1388, in timpul domniei lui Petru I Musat, Suceava a fost multa vreme capitala Moldovei, cunoscand o mare inflorire in timpul lui Stefan cel Mare.

Obiective Turistice:

Cetatea de scaun. Situata pe un platou inalt in partea de est a orasului, restaurata in ultimii ani, cetatea este o ctitorie a voievodului Petru I Musat, mentionata pentru prima oara intr-un document in anul 1388. Construita din piatra a fost intarita ulterior cu ziduri inalte de peste 10m si o grosime de aproape 4m, facand-o inexpugnabila.

Ruinile Curtii Domnesti. Peste resturile unui palat de lemn datand din timpul domniei lui Petru I Musat, voievodul Stefan cel Mare a ridicat o cladire din piatra, refacuta in caramida de Vasile Lupu. Se vad urme ale unor incaperi si beciuri.

Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare. Opera sculptorului Eftimie Barleanu, dezvelita in anul 1977, pe inaltimea unde Cetatea de Scaun domina orasul.

Sectia de stiintele naturii. Expune colectii de paleontology, flora si fauna din zona. In aceeasi cladire este deschisa Sectia de Arta Plastica.

Muzeul de arta populara. Deschis in fostul Han Domnesc, constructie de la sfarsitul sec. XVI, astazi restaurata adaposteste colectii de etnografie si arta populara.

Monumentul de arhitectura medievala Mirauti. Este o ctitorie a lui Petru I Musat (sec. XIV) refacuta din temelii sec XVII. Restaurata in forma actuala la sfarsitul secolui trecut, in acest edificiu, avea loc incoronoarea domnitorilor Moldovei.

Cetatea Scheia. Aflata la 384m altitudine, in partea de nord-vest a orasului, cetatea a fost ridicata in sec. XIV si are forma unui romb.

Monumentul de arhitectura medievala. Ctitorie a lui Petru Rares, in curte se afla un turn inalt de 30m, construit de Alexandru Lapusneanu in anul 1561, avand incrustata pe unul din pereti stema vechii Moldove.

Muzeul Judetean. Infiintat in anul 1900 expune interesante piese care evoca trecutul bogat in evenimente si fapte eroice ale locuitorilor de pe aceste meleaguri. Un interes aparte il prezinta “sala tronului” in care, mobilier, costume si alte obiecte reconstituie atmosfera de la curtea lui Stefan cel Mare.

Statuia lui Petru I Musat. Situata in fata Casei de Cultura, este o opera a arhitectului Paul Vasilescu.

Parcul central. Aflat in inima orasului adaposteste doua lucrari de arta: bustul lui Ciprian Porumbescu (opera sculptorului Ioan Cirdei din 1933) si bustul lui Petru Rares (realizat in 1977 de Gavril Covalschi).

Complexul muzeistic “Ciprian Porumbescu. La 25 km de oras pe DN17 comuna “Ciprian Porumbescu” (fosta Stupca). Muzeul este amenajat in cladirea unui vechi coanc si a casei memoriale “Ciprian Porumbescu”.

Biserica Sf. Gheorghe din Mirauti in spate la Mc Donalds , ctitorie a lui Petru I la sfarsitul secolului XIV. Alexandru cel Mare a transformat-o intr-o biserica metropolita care a fost folosita pentru ceremoniile de incoronare a printilor Moldovei.

Biserica Sf Ilie fondata de Stefan cel mare se afla la 1.5 Km de centru orasului Suceva.

Biserica Sf. Ioan cel Nou se afla in centru orasului Suceva si acum este rezidenta arhiepiscopului de Suceava si Radauti.

Biserica Patrauti construita de Stefan cel Mare in 1487 , la 8 km de Suceva.

Manastirea Dragomirna din comuna Mitocu Dragomirnei la 10 Km de Suceva.

 

Visited 1 time

Recomanda pagina   Print This Post

Parerea ta


Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/vitamine/public_html/cazareinbucovina.com/wp-content/themes/classpress/includes/sidebar-popular.php on line 30 and defined in /home/vitamine/public_html/cazareinbucovina.com/wp-includes/wp-db.php on line 1291

Cum sa iti alegi paza umana

de ionut on 24 iulie 2015 - 0 Comentarii

Din punctul de vedere al protectiei oameni din zilele noastre simt nevoie tot mai mult sa se simta in siguranta, norocul este ca acum, nu numai persoanele cele ...

Masuri pentru protectia muncii Neamt

de ionut on 10 august 2015 - 0 Comentarii

In cele ce urmeaza vom vorbi despre aceste masuri de protectia muncii Neamt, si cum trebuie aplicate pentru ca procesul de munca sa se desfasoare in cele mai bu...

De ce ai nevoie pentru o firma de transport marfa

de ionut on 17 august 2015 - 0 Comentarii

Sa presupunem ca esti un tanar cu spirit antreprenorial bine dezvoltat gata sa sara cu capul inainte si sa isi deschisa o firma de transport marfa. Toate bune s...

Caut meserias in montaj parchet

de ionut on 17 august 2015 - 0 Comentarii

De curand m-am mutat in casa noua. Este mult spus casa noua, ca sa fim sinceri, pentru ca este vorba de o casa mai veche, de prin 1930, pe care am cumparat-o de...

Unde ne mai angajam in 2015

de ionut on 17 august 2015 - 0 Comentarii

Majoritatea tinerilor, indiferent de statutul social, cauta sa isi castige singuri banii, inca de la 16-17 ani, pentru ca e mai simplu sa aiba ei, personal, ban...

Va recomandam


Adauga Oferta ta