Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Putna

Scris 17 iulie 2010 de in Asezari Bucovinene | Nu sunt comentarii

Comuna in nordul Obcinei Mari, pe valea raului Putna, la 32 km de orasul Radauti. Atestare documentara in 1468. Istoricul comunei este in stransa legatura cu Manastirea. Etno-demografic, populatia este formata din romani descendenti ai cutovlahilor (aromani), supranumiti de hutuli, gudzi.

Relief variat cu altitudini intre 700 si 1200 m. Populatia de 3700 locuitori este cuprinsa in satele Putna si Gura Putnei (fosta colonie de tipteri, Karlsberg).

Principalele atractii:

  • Renumele Putnei se datoreaza ctitoriei domnesti a domnitorului Stefan cel Mare, inhumat in pridvorul bisericii Adormirea Maicii Domnului, care a fost scoala de copisti, caligrafi si miniaturisti, in trecut. In curtea bisericii satesti dainuie biserica din lemn de tisa a lui Dragos-Voda. Port popular bicromatic (alb-negru).
  • Structuri de primire turistica formate din hotel, cabana si pensiuni agroturistice. Acces montan, spre manastirea Sucevita, pe un drum forestier de 18 km si spre Moldovita, traseu pe drumuri forestiere intersectate la jumatatea drumului de poteci peste Hotarul Hutanului, punct de belvedere la 1137 m.

Parerea ta

Va recomandam


Adauga Oferta ta