Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Localitatea Ciocanesti din Bucovina, locul ideal pentru agroturism

Scris 17 iulie 2010 de in Asezari Bucovinene | Nu sunt comentarii

In nordul tarii, ascunsa printre Muntii Bucovinei, se afla una dintre cele mai pitoresti localitati din Romania. Comuna Ciocanesti este o comuna cu oameni gospodari si ospitalieri, care a reusit sa se afirme din punct de vedere turistic prin eforturi conjugate depuse de-a lungul vremurilor.

Mai toate casele din localitatea suceveana Ciocanesti pastreaza unele particularitati locale care nu se mai intalnesc in alte zone din tara decat in mod sporadic. Este vorba de motivele florale care decoreaza peretii exteriori ai tuturor caselor, pictate in stil traditional, rustic si care uneori sunt insotite de forme ce trimit cu gandul la simboluri crestine precum crucea. In localitate exista, de altfel, si o ludoteca, fiind una dintre putinele comune din tara care au asa ceva. Nu degeaba este Ciocanesti considerata o comuna-muzeu bucovinean in aer liber.

Si mai interesant este insa ce au reusit sa faca locuitorii comunei Ciocanesti cu aceasta mostenire cultural-traditionala. Animati si educati, totodata, in spiritul poate un pic mai conservator, dar mereu surprinzator din Bucovina, localnicii din Ciocanesti au considerat in primul rand ca trebuie sa treaca de la vorbe la fapte si unul dintre primele lucruri pe care le-au facut a fost acela ca Primaria sa interzica distrugerea fatadelor. Ba mai mult primarul si consilierii au considerat ca nu ar fi deloc nepotrivit ca gospodarii ce vor sa isi refaca fatadele caselor sa fie si sprijiniti financiar, cu conditia mentinerii specificului local. De fapt, este una din putinele localitati din mediul rural – nu doar din judetul Suceava, ci si din tara – care a luat astfel de masuri pentru combaterea “poluarii arhitecturale” si stimularea mentinerii traditiilor. Evident ca nu a fost suficient pentru micuta comunitate din Muntii Bucovinei.

, ,

Visited 1 time

Recomanda pagina   Print This Post

Parerea ta

Va recomandam


Adauga Oferta ta