Bun venit, vizitatorule! [ Creaza cont nou | Autentificarerss  |  tw

Carlibaba

Scris 17 iulie 2010 de in Asezari Bucovinene | Nu sunt comentarii

La intersectia Masivului Tibau, a Obcinei Lucina si a Muntilor Suhardului, pe cursul superior al Bistritei Aurii, se afla comuna Carlibaba ce s-a format in ultimul patrar al secolului 18 din tipteri (germani) atrasi de minerit, hutuli si romani. Incadrata de varfurile cele mai inalte din unitatile orografice mentionate mai sus: Tapul Mare 1661 m, Muntele Magurii 1613 m, Muntele Caturii 1625 m, Stanisoara 1698 m. Populatia, in numar mai putin de 2500 de locuitori este imprastiata in satele Tibau, atractie turistica prin Piatra Tibaului cu abrupturi de 70 de metri inaltime, satul Iedu si satul Valea Stanii.

Principalele atractii:

  • Atractiile turistice pot fi constituite de drumetie (trekking),turism ecvestru, vanatoare si pescuit, ciclism montan, etc. In 2005 s-au inaugurat doua partii de schi, dotate cu teleschi si un teren de hochei pe gheata in nordul Suhardului (Magura si Stanisoara).
  • In februarie, se organizeaza Serbarile zapezii. Surse de apa minerala (borcuturi) la Deaca (Valea Stanii) si valea Tibaului.

, ,

Visited 1 time

Recomanda pagina   Print This Post

Parerea ta

Va recomandam


Adauga Oferta ta